info@alfaimport.com.mk / +389 2 3064 404/ +389 78 434 462/ Источна Индустриска Зона - Маџари, Складиште "Туртел", 1000 Скопје

Новости

7 Причини зошто треба инвестирате во изолација

Вреди да се напомене дека над 70% од Македонските домови се или неизолирани или несоодветно изолирани, па ние мислиме дека е важно да се идентификуваат причините зошто треба да се инвестира дома во изолација, подобро порано отколку подоцна.

  1. Поеколошки – Се користи помалку енергија, со што се намалува емисијата на јаглерод.

  2. Заштеда на пари – Со намалување на загубата на топлина и правејќи го вашиот дом енергетски поефикасен, веднаш ќе започнете со заштеда на пари од 25 %.

  3. Вашиот дом станува потопол и поудобен.

  4. Тоа е ефективен начин за да се подобри енергетскиот рејтинг на вашиот дом

  5. Со тоа ќе додадете поголема вредност на вашиот дом.

  6. Здравствени придобивки – Со потопла атмосфера, и дом без мувла на ѕидовите, инвестицијата во изолација нуди значајни здравствени придобивки.

  7. Враќањето на инвестицијата за изолација на домот може да биде за помалку од 3 години