info@alfaimport.com.mk / +389 2 3064 404/ +389 78 434 462/ Источна Индустриска Зона - Маџари, Складиште "Туртел", 1000 Скопје

Новости

Зошто да одберете Бетонски ќерамиди?

Тие го издржуваат тестот на времето.

Бетонот како суровина има историја повеќе од илјада години. Старите Грци 2000 г.п.н.е користеле мешавина на гасена вар и песок, а Римјаните на таа мешавина додавале и вулкански пепел. Таков бетон е користен и при изградба на Пантеонот во Рим пред 2000 години; Благодарение на тоа, е зачуван до денес. Со што се бетонот е докажано издржлива и отпорена суровина… Затоа што се работи со него повеќе од 90 години

Време во кое ние сме совршено запознаени со неговите предности, елиминирајќи ги неговите недостатоци, со цел да се добие најмногу, како за вас така и за вашиот покрив.

1 Водоотпорен

  1. Не бледнеат
  2. Отпорен на влијанието на животната средина
  3. Го задржува својот облик при практична употреба
  4. Поднесува високи оптоварувања
  5. Производи од природата Водоотпорен двојна предност

    Циклусите на замрзнување и одмрзнување и промената во количината на водата не штети на ќерамидите. Не ја апсорбира водата, па дури и да дојде на флуктуации во тежина на ќерамидата, поволно влијае на покривот.

Не бледнеат

Саканата боја ја добиваме со оксидни бои, па затоа бојата е хомогени на голема површина. Друга предност на ова е тоа што не ја забележуваме ни природната, површината на триење Отпорен на влијанието на животната средина

Овие заштитни слоеви (COLORSYSTEM, отпорници), кои се во боја исти со бојата на земјените-база, овозможуваат континуирана заштита на:

атмосферските води; предизвиците на времето и услови (замрзнување дожд, силен ветер, итн); нечистотија; мов, УВ зрачење; Штетните ефекти од загадениот урбан воздух. Го задржува својот облик при практична употреба

Процесот на производство обезбедува континуитет на формата, што овозможува подобро да се вклопуваат елементи на покривот. Практичните аспекти во изградбата на покривот: Прецизна мерка Едноставна замена Лесно поставување. Поднесува високи оптоварувања

Многу висока површинска трајност и достапност, па дури и обилните врнежи од снег и мраз не дозволуваат до кршење на ќерамидите. Термичка и звучна изолација на покривот, отпорност на покривот од бура. Во одредувањето на големината на покрив, ова значи дека само 15-20% од товарот.